Wyszukiwanie
Filtr
Leczo z dynią i tofu
Bookmark
174 od 328

Leczo z dynią i tofu

Leczo z dynią i tofu
Czas przygotowania: 50 min.
728 kJ / 174 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 300 g dyni hokkaido
  • 20 g oleju rzepakowego (2 łyżki)
  • 80 g cebuli
  • 250 g czerwonej papryki
  • 150 g zielonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g wędzonego tofu
  • 0.5 łyżeczki mielonego kminu
  • 0.5 łyżeczki mielonej kolendry
  • 0.5 łyżeczki mielonej kurkumy
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 300 ml wody
  • 30 g naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman (1,5 łyżki)
  • 1 łyżka natki pietruszki

przygotowanie

  1. Dynię, papryki i tofu kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na oleju. Następnie dodajemy przyprawy, resztę warzyw, tofu i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
     
  2. Podsmażamy około 10 minut, po czym zalewamy wodą, dodajemy przecier pomidorowy i sos sojowy. Całość dusimy pod przykryciem około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
     
  3. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i podajemy.

Produkty stosowane w tym przepisie

Czas przygotowania: 50 min.
728 kJ / 174 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 300 g dyni hokkaido
  • 20 g oleju rzepakowego (2 łyżki)
  • 80 g cebuli
  • 250 g czerwonej papryki
  • 150 g zielonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g wędzonego tofu
  • 0.5 łyżeczki mielonego kminu
  • 0.5 łyżeczki mielonej kolendry
  • 0.5 łyżeczki mielonej kurkumy
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 300 ml wody
  • 30 g naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman (1,5 łyżki)
  • 1 łyżka natki pietruszki