Leczo z dynią i tofu

5 1 Oceny
Czas ogółem 50 min
50 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
300 g
dyni hokkaido
2 łyżki
oleju rzepakowego
80 g
cebuli
250 g
czerwonej papryki
150 g
zielonej papryki
1 
ząbek czosnku
200 g
wędzonego tofu
 ½ łyżeczka
mielonego kminu
 ½ łyżeczka
mielonej kolendry
 ½ łyżeczka
mielonej kurkumy
500 g
przecieru pomidorowego
300 ml
wody
1 łyżka
natki pietruszki
Wartości odżywcze (na porcję) 728 kJ  /  174 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Dynię, papryki i tofu kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na oleju. Następnie dodajemy przyprawy, resztę warzyw, tofu i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

Krok 2

Podsmażamy około 10 minut, po czym zalewamy wodą, dodajemy przecier pomidorowy i sos sojowy. Całość dusimy pod przykryciem około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Na koniec dodajemy natkę pietruszki i podajemy.

ID przepisu: 917

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Dynię, papryki i tofu kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na oleju. Następnie dodajemy przyprawy, resztę warzyw, tofu i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

Podsmażamy około 10 minut, po czym zalewamy wodą, dodajemy przecier pomidorowy i sos sojowy. Całość dusimy pod przykryciem około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.

Na koniec dodajemy natkę pietruszki i podajemy.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.