
Kurczak w chrupiących orzechach ziemnych zawinięty w liście Nori
Składniki dla 4 porcji
- 4 filety z piersi kurczaka
- 100 ml sosu marynaty Teriyaki Kikkoman
- 100 g posiekanych orzechów ziemnych
- 2 płatki Nori
- mieszanka sałat
- 4 cienko pokrojone kawałki chleba
- olej do smażenia
przygotowanie
Oczyszczone filety z kurczaka umieścić w sosie marynacie Teriyaki Kikkoman na minimum 30 minut. Obtoczyć filety w posiekanych orzeszkach arachidowych. Płatki Nori podzielić na pół i owinąć dookoła każdej części kurczaka. Rozgrzać olej i smażyć na średnim ogniu, na takiej ilości tłuszczu aby sięgał około 1/3 wysokości filetów, przez około 6-7 minut z każdej strony. Pokroić kurczaka w plastry, serwować z mieszanką sałat i przypieczonym ciepłym chlebem.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki dla 4 porcji
- 4 filety z piersi kurczaka
- 100 ml sosu marynaty Teriyaki Kikkoman
- 100 g posiekanych orzechów ziemnych
- 2 płatki Nori
- mieszanka sałat
- 4 cienko pokrojone kawałki chleba
- olej do smażenia