Kurczak w chrupiących orzechach ziemnych zawinięty w liście Nori

Czas ogółem 55 min
30 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
4 
filety z piersi kurczaka
100 g
posiekanych orzechów ziemnych
2 
płatki Nori
mieszanka sałat
4 
cienko pokrojone kawałki chleba
olej do smażenia

Przygotowanie

Oczyszczone filety z kurczaka umieścić w sosie marynacie Teriyaki Kikkoman na minimum 30 minut. Obtoczyć filety w posiekanych orzeszkach arachidowych. Płatki Nori podzielić na pół i owinąć dookoła każdej części kurczaka. Rozgrzać olej i smażyć na średnim ogniu, na takiej ilości tłuszczu aby sięgał około 1/3 wysokości filetów, przez około 6-7 minut z każdej strony. Pokroić kurczaka w plastry, serwować z mieszanką sałat i przypieczonym ciepłym chlebem.

ID przepisu: 551

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Oczyszczone filety z kurczaka umieścić w sosie marynacie Teriyaki Kikkoman na minimum 30 minut. Obtoczyć filety w posiekanych orzeszkach arachidowych. Płatki Nori podzielić na pół i owinąć dookoła każdej części kurczaka. Rozgrzać olej i smażyć na średnim ogniu, na takiej ilości tłuszczu aby sięgał około 1/3 wysokości filetów, przez około 6-7 minut z każdej strony. Pokroić kurczaka w plastry, serwować z mieszanką sałat i przypieczonym ciepłym chlebem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.