Krewetkowa sałatka z kremem Ponzu

Czas ogółem 20 min
20 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
16 
ugotowanych krewetek średniej wielkości
200 ml
majonezu
1 
awokado
1 
mały ogórek
1 
różowy grejpfrut
 ½ łyżeczka
imbiru w proszku
1 
ząbek czosnku
 ½ 
pęczka kolendry
1 
limonka
sól
pieprz
Wartości odżywcze (na porcję) 2133 kJ  /  510 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Majonez przełożyć do miski, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do majonezu. Dodać imbir, odrobinę cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Obrać grejpfruta, ogórka pokroić w cienkie ukośne plastry. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Wszystko włożyć do salaterki, polać 2 łyżkami stołowymi cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Krewetki obrać, kolendrę posiekać.

Krok 2

Sposób podania: na porcji warzyw ułożyć krewetki, przybrać łyżką majonezu z Ponzu, posypać kolendrą. 

ID przepisu: 360

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Majonez przełożyć do miski, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do majonezu. Dodać imbir, odrobinę cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Obrać grejpfruta, ogórka pokroić w cienkie ukośne plastry. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Wszystko włożyć do salaterki, polać 2 łyżkami stołowymi cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Krewetki obrać, kolendrę posiekać.

Sposób podania: na porcji warzyw ułożyć krewetki, przybrać łyżką majonezu z Ponzu, posypać kolendrą. 

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.