
27 od 472
Krewetkowa sałatka z kremem Ponzu

Całkowity czas:
20 min.
Czas przygotowania:
20 min.
2133 kJ / 510 kcal
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 16 ugotowanych krewetek średniej wielkości
- 200 ml majonezu
- 2 łyżki stołowe cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
- 1 awokado
- 1 mały ogórek
- 1 różowy grejpfrut
- 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 pęczka kolendry
- 1 limonka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Majonez przełożyć do miski, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do majonezu. Dodać imbir, odrobinę cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Obrać grejpfruta, ogórka pokroić w cienkie ukośne plastry. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Wszystko włożyć do salaterki, polać 2 łyżkami stołowymi cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Krewetki obrać, kolendrę posiekać.
Sposób podania: na porcji warzyw ułożyć krewetki, przybrać łyżką majonezu z Ponzu, posypać kolendrą.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas:
20 min.
Czas przygotowania:
20 min.
2133 kJ / 510 kcal
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 16 ugotowanych krewetek średniej wielkości
- 200 ml majonezu
- 2 łyżki stołowe cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
- 1 awokado
- 1 mały ogórek
- 1 różowy grejpfrut
- 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 pęczka kolendry
- 1 limonka
- sól
- pieprz