Krewetkowa sałatka z kremem Ponzu
Wyszukiwanie
Filtr
Krewetkowa sałatka z kremem Ponzu
Bookmark
189 od 259

Krewetkowa sałatka z kremem Ponzu

Czas przygotowania: 20 min.
Kalorie (na porcję): 2133 kJ / 510 kcal

Składniki dla 4 porcji

  • 16 ugotowanych krewetek średniej wielkości
  • 200 ml majonezu
  • 2 łyżki stołowe cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
  • 1 awokado
  • 1 mały ogórek
  • 1 różowy grejpfrut
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 1 limonka
  • sól
  • pieprz

przygotowanie

Majonez przełożyć do miski, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do majonezu. Dodać imbir, odrobinę cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Obrać grejpfruta, ogórka pokroić w cienkie ukośne plastry. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Wszystko włożyć do salaterki, polać 2 łyżkami stołowymi cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Krewetki obrać, kolendrę posiekać.

Sposób podania: na porcji warzyw ułożyć krewetki, przybrać łyżką majonezu z Ponzu, posypać kolendrą. 

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcji

  • 16 ugotowanych krewetek średniej wielkości
  • 200 ml majonezu
  • 2 łyżki stołowe cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
  • 1 awokado
  • 1 mały ogórek
  • 1 różowy grejpfrut
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 1 limonka
  • sól
  • pieprz