Krewetki teriyaki na toście z awokado

Składniki

4 porcj(e/i)
2 
awokado, obrane i bez pestki
2 
limonki, jedna wyciśnięta, a druga pokrojona w ćwiartki
4 
kromki chleba na zakwasie, opieczone w tosterze
1 łyżka
oliwy z oliwek
350 g
surowych krewetek olbrzymich
garść listków kolendry
Wartości odżywcze (na porcję) 1531 kJ  /  365 kcal
2,1 g Tłuszcz
21,4 g Białko
28,2 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Miąższ awokado rozgnieść z sokiem z jednej limonki, a następnie przyprawić solą i pieprzem. Powstałą masę rozsmarować na toście z chleba na zakwasie.

Krok 2

Na patelni z powłoką antyadhezyjną lub w woku bardzo mocno rozgrzać oliwę, dodać krewetki i smażyć przez 30 sekund. Dodać Sos Teriyaki z czosnkiem Kikkoman z prażonym czosnkiem i kontynuować smażenie krewetek jeszcze przez kilka minut, aż przestaną być surowe.

Krok 3

Nałożyć krewetki na tost z awokado, posypać odrobiną kolendry i skropić sokiem z limonki.

ID przepisu: 148

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Miąższ awokado rozgnieść z sokiem z jednej limonki, a następnie przyprawić solą i pieprzem. Powstałą masę rozsmarować na toście z chleba na zakwasie.

Na patelni z powłoką antyadhezyjną lub w woku bardzo mocno rozgrzać oliwę, dodać krewetki i smażyć przez 30 sekund. Dodać Sos Teriyaki z czosnkiem Kikkoman z prażonym czosnkiem i kontynuować smażenie krewetek jeszcze przez kilka minut, aż przestaną być surowe.

Nałożyć krewetki na tost z awokado, posypać odrobiną kolendry i skropić sokiem z limonki.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.