Kotlet wieprzowy marynowany w sosie Ponzu
Wyszukiwanie
Filtr
Kotlet wieprzowy marynowany w sosie Ponzu
Bookmark
84 od 259

Kotlet wieprzowy marynowany w sosie Ponzu

Składniki dla 4 porcji

  • kotlety wieprzowe
  • szczypta soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 150-200 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
  • 4 łyżeczki masła
  • 500 g małych ziemniaków
  • 2 papryki, pokrojone w szerokie kawałki
  • brokuł
  • ziarno sezamowe

przygotowanie

Kotlety wieprzowe doprawić solą i pieprzem, a następnie podsmażyć z obu stron na gorącej patelni, tak aby je przyrumienić, ale nie przesmażyć. Włożyć kotlety do formy do pieczenia, polać cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman i na każdy kawałek mięsa położyć po 1 łyżeczce masła. Do formy włożyć małe ziemniaki i kawałki papryki. Zakryć formę folią lub pokrywką, wstawić do piekarnika i piec w temp. 120˚C przez ok. 2 godziny lub do momentu, aż mięso nabierze kruchości i miękkości.

Znajdujące się w formie kotlety z warzywami przybrać duszonymi brokułami i podać posypane sezamem.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcji

  • kotlety wieprzowe
  • szczypta soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 150-200 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
  • 4 łyżeczki masła
  • 500 g małych ziemniaków
  • 2 papryki, pokrojone w szerokie kawałki
  • brokuł
  • ziarno sezamowe