
Kotlet wieprzowy marynowany w sosie Ponzu

Składniki
- kotlety wieprzowe
- szczypta soli
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 150-200 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
- 4 łyżeczki masła
- 500 g małych ziemniaków
- 2 papryki, pokrojone w szerokie kawałki
- brokuł
- ziarno sezamowe
przygotowanie
Kotlety wieprzowe doprawić solą i pieprzem, a następnie podsmażyć z obu stron na gorącej patelni, tak aby je przyrumienić, ale nie przesmażyć. Włożyć kotlety do formy do pieczenia, polać cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman i na każdy kawałek mięsa położyć po 1 łyżeczce masła. Do formy włożyć małe ziemniaki i kawałki papryki. Zakryć formę folią lub pokrywką, wstawić do piekarnika i piec w temp. 120˚C przez ok. 2 godziny lub do momentu, aż mięso nabierze kruchości i miękkości.
Znajdujące się w formie kotlety z warzywami przybrać duszonymi brokułami i podać posypane sezamem.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki
- kotlety wieprzowe
- szczypta soli
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 150-200 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
- 4 łyżeczki masła
- 500 g małych ziemniaków
- 2 papryki, pokrojone w szerokie kawałki
- brokuł
- ziarno sezamowe