Kotleciki jajeczno – ziemniaczane podane z wędzonym łososiem

Czas ogółem 60 min
60 min Czas przygotowania

Nietypowe połączenie jajek, ziemniaków i wędzonego łososia. Świeży ogórek oraz kiełki sprawiają, że danie staje się pysznie wiosenne.

Składniki

4 porcj(e/i)
500 g
ziemniaków
6 
jajek ugotowanych na twardo
1 
jajko surowe
3 łyżki
bułki tartej
4 łyżki
mąki pszennej
Oliwa do smażenia
200 g
wędzonego łososia
1 
ogórek świeży
kiełki
Wartości odżywcze (na porcję) 1911 kJ  /  456 kcal
18,5 g Tłuszcz
28,7 g Białko
176 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki ugotować, wystudzić.

Krok 2

Ugotowane jajka oraz ziemniaki zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). Dodać Ponzu i surowe jajko, mąkę. Dokładnie wymieszać. Formować kuleczki, delikatnie spłaszczyć. Opcjonalnie: obtoczyć w bułce tartej.

Krok 3

Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.

Krok 4

Podawać w towarzystwie plastrów wędzonego łososia, ogórka, posypane kiełkami.

ID przepisu: 967

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Ziemniaki ugotować, wystudzić.

Ugotowane jajka oraz ziemniaki zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). Dodać Ponzu i surowe jajko, mąkę. Dokładnie wymieszać. Formować kuleczki, delikatnie spłaszczyć. Opcjonalnie: obtoczyć w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.

Podawać w towarzystwie plastrów wędzonego łososia, ogórka, posypane kiełkami.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.