Komosa ryżowa z serem pleśniowym, szpinakiem, orzechami i truskawkami

Czas ogółem 25 min
25 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
200 g
białej komosy ryżowej
100 g
świeżego szpinaku baby
200 g
truskawek
150 g
sera roquefort
100 g
orzechów włoskich
2 łyżki
oliwy
1 łyżka
miodu
Wartości odżywcze (na porcję) 9386 kJ  /  2242 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Komosę ryżową zalać 450 ml wody i na małym ogniu gotować pod przykryciem przez 15 minut, aż woda się wchłonie. Odstawić do wystudzenia.

Krok 2

Na talerze wyłożyć szpinak i delikatnie wymieszać go z komosą ryżową. Dodać pokruszony ser oraz truskawki.

Krok 3

Orzechy przełożyć na patelnię, dodać oliwę, miód i cytrusowy sos sojowy. Krótko podsmażyć całość, aż powstały sos zgęstnieje. Orzechy wyłożyć na danie, a resztą sosu polać całość.

ID przepisu: 1005

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Komosę ryżową zalać 450 ml wody i na małym ogniu gotować pod przykryciem przez 15 minut, aż woda się wchłonie. Odstawić do wystudzenia.

Na talerze wyłożyć szpinak i delikatnie wymieszać go z komosą ryżową. Dodać pokruszony ser oraz truskawki.

Orzechy przełożyć na patelnię, dodać oliwę, miód i cytrusowy sos sojowy. Krótko podsmażyć całość, aż powstały sos zgęstnieje. Orzechy wyłożyć na danie, a resztą sosu polać całość.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.