Kimchi z rzodkwi

Czas ogółem 90 min
15 min Czas przygotowania
75 min Czas marynowania

Przepis i składniki na przygotowanie przepysznego kimchi z rzodkwi.

Składniki

2 porcj(e/i)
 ½ 
białej rzodkwi
0,66 łyżeczka
soli
1 łyżka
mielonych ziaren sezamu
1 łyżka
cukru
Wartości odżywcze (na porcję) 393 kJ  /  94 kcal
2,6 g Tłuszcz
3,1 g Białko
11,5 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Umyj i obierz rzodkiew, następnie pokrój ją w kostkę o boku 2 cm.

Krok 2

Natrzyj ją solą i pozostaw w misce na około 1 godzinę.

Krok 3

Umyj rzodkiew, aby usunąć sól, i dobrze odciśnij.

Krok 4

Wymieszaj rzodkiew z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, mielonymi ziarnami sezamu i cukrem (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Podawaj kimchi z rzodkwi.

Krok 5

Marynowane kimchi z rzodkwi można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.

ID przepisu: 1020

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umyj i obierz rzodkiew, następnie pokrój ją w kostkę o boku 2 cm.

Natrzyj ją solą i pozostaw w misce na około 1 godzinę.

Umyj rzodkiew, aby usunąć sól, i dobrze odciśnij.

Wymieszaj rzodkiew z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, mielonymi ziarnami sezamu i cukrem (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Podawaj kimchi z rzodkwi.

Marynowane kimchi z rzodkwi można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.