Kimchi z rzodkwi
Wyszukiwanie
Filtr
Kimchi z rzodkwi
Bookmark
70 od 428

Kimchi z rzodkwi

Przepis i składniki na przygotowanie przepysznego kimchi z rzodkwi.

Kimchi z rzodkwi
Całkowity czas 90 min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas marynowania: 75 min.
393 kJ / 94 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
Białko: 3,1 g
Węglowodany: 11,5 g

Składniki dla 2 porcji

przygotowanie

  1. Umyj i obierz rzodkiew, następnie pokrój ją w kostkę o boku 2 cm.
  2. Natrzyj ją solą i pozostaw w misce na około 1 godzinę.
  3. Umyj rzodkiew, aby usunąć sól, i dobrze odciśnij.
  4. Wymieszaj rzodkiew z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, mielonymi ziarnami sezamu i cukrem (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Podawaj kimchi z rzodkwi.
  5. Marynowane kimchi z rzodkwi można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 90 min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas marynowania: 75 min.
393 kJ / 94 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
Białko: 3,1 g
Węglowodany: 11,5 g

Składniki dla 2 porcji