Wyszukiwanie
Filtr
Kimchi z ogórka
Bookmark
16 od 392

Kimchi z ogórka

Przepis i składniki na przygotowanie kimchi z ogórka.

Kimchi z ogórka
Całkowity czas 40 min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas marynowania: 25 min.
158 kJ / 38 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
Białko: 1,4 g
Węglowodany: 4,3 g

Składniki dla 2 porcji

przygotowanie

  1. Umyj ogórka i pokrój na małe kawałki.
  2. Natrzyj go solą i pozostaw w misce na około 10 minut.
  3. Umyj kawałki ogórka, aby usunąć sól, i delikatnie odciśnij.
  4. Wymieszaj kawałki ogórka z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, cukrem i ziarnami sezamu (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Spryskaj olejem sezamowym lub oliwą z oliwek według preferencji i podawaj.
  5. Marynowane kimchi z ogórka można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.
Całkowity czas 40 min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas marynowania: 25 min.
158 kJ / 38 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
Białko: 1,4 g
Węglowodany: 4,3 g

Składniki dla 2 porcji