
16 od 392
Kimchi z ogórka
Przepis i składniki na przygotowanie kimchi z ogórka.
Pikantnego sosu chili do kimchi Kikkoman
Olej z prażonych nasion sezamu
Marynaty, sosy i dipy
Sałatki
Kimchi
Warzywa
Kuchnia azjatycka
Przepisy wegetariańskie
Fermentacja

Całkowity czas
40 min.
Czas przygotowania:
15 min.
Czas marynowania:
25 min.
158 kJ / 38 kcal
Tłuszcz:
1,3 g
Białko:
1,4 g
Węglowodany:
4,3 g
Składniki dla 2 porcji
- 1 ogórek (ok. 150 g)
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka mielonych ziaren sezamu
- W zależności od upodobań można dodać nieco oleju sezamowego (Olej z prażonych ziaren sezamu Kikkoman) lub oliwy z oliwek
przygotowanie
- Umyj ogórka i pokrój na małe kawałki.
- Natrzyj go solą i pozostaw w misce na około 10 minut.
- Umyj kawałki ogórka, aby usunąć sól, i delikatnie odciśnij.
- Wymieszaj kawałki ogórka z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, cukrem i ziarnami sezamu (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Spryskaj olejem sezamowym lub oliwą z oliwek według preferencji i podawaj.
- Marynowane kimchi z ogórka można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas
40 min.
Czas przygotowania:
15 min.
Czas marynowania:
25 min.
158 kJ / 38 kcal
Tłuszcz:
1,3 g
Białko:
1,4 g
Węglowodany:
4,3 g
Składniki dla 2 porcji
- 1 ogórek (ok. 150 g)
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka mielonych ziaren sezamu
- W zależności od upodobań można dodać nieco oleju sezamowego (Olej z prażonych ziaren sezamu Kikkoman) lub oliwy z oliwek