Jajka z sosem tatarskim

Czas ogółem 15 min
15 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
6 
jajek
150 g
jogurtu naturalnego
100 g
majonezu
50 g
marynowanych pieczarek
50 g
ogórków kiszonych
2 łyżki
posiekanego szczypiorku
Wartości odżywcze (na porcję) 4228 kJ  /  1010 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo (6 minut), wystudzone obieramy.

Krok 2

Jogurt mieszamy z majonezem i sosem sojowym. Dodajemy posiekane pieczarki, ogórki oraz szczypiorek.

Krok 3

Mieszamy i podajemy z przekrojonymi na pół jajkami.

ID przepisu: 980

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Jajka gotujemy na twardo (6 minut), wystudzone obieramy.

Jogurt mieszamy z majonezem i sosem sojowym. Dodajemy posiekane pieczarki, ogórki oraz szczypiorek.

Mieszamy i podajemy z przekrojonymi na pół jajkami.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.