Jajka z cytrusową makrelą

Czas ogółem 20 min
20 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)

Ciasto:

6 
jajek
200 g
wędzonego fileta z makreli
Sok z połowy limonki
20 g
kwaśnej śmietany
Natka pietruszki
Szczypta pieprzu
Wartości odżywcze (na porcję) 3588 kJ  /  857 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo (6 minut), wystudzone obieramy.

Krok 2

Żółtka miksujemy z rozdrobnioną i pozbawioną ości makrelą.

Krok 3

Dodajemy śmietanę oraz sos Ponzu i mieszamy. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim białka jaj.

Krok 4

Ozdabiamy natką pietruszki i posypujemy pieprzem.

ID przepisu: 970

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Jajka gotujemy na twardo (6 minut), wystudzone obieramy.

Żółtka miksujemy z rozdrobnioną i pozbawioną ości makrelą.

Dodajemy śmietanę oraz sos Ponzu i mieszamy. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim białka jaj.

Ozdabiamy natką pietruszki i posypujemy pieprzem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.