Wyszukiwanie
Filtr
Jajeczne muffinki z warzywami
Bookmark
53 od 472

Jajeczne muffinki z warzywami

Jajeczne muffinki z tego przepisu sprawią, że na brunch będziesz czekać już od rana! Podobnie jak twoje dzieci, które bez protestów zjedzą swoją porcję warzyw.

Jajeczne muffinki z warzywami
Całkowity czas: 40 min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 25 min.
1945 kJ / 465 kcal
Tłuszcz: 27,9 g
Białko: 26,5 g
Węglowodany: 49 g

Składniki na 2 porcj(e/i)

Dodatkowo:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180°C.
  2. Jajka roztrzep z jogurtem, mąką, proszkiem do pieczenia i sosem sojowym. Dodaj szczypiorek i pokrojone w kostkę warzywa. Wymieszaj. Przelej do natłuszczonych olejem sezamowym foremek na babeczki. Piecz około 25 minut.
  3. Muffinki podawaj na ciepło z pieczywem, rukolą, sosem sojowym i sosem kimchi.
Całkowity czas: 40 min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 25 min.
1945 kJ / 465 kcal
Tłuszcz: 27,9 g
Białko: 26,5 g
Węglowodany: 49 g

Składniki na 2 porcj(e/i)

Dodatkowo: