
53 od 472
Jajeczne muffinki z warzywami
Jajeczne muffinki z tego przepisu sprawią, że na brunch będziesz czekać już od rana! Podobnie jak twoje dzieci, które bez protestów zjedzą swoją porcję warzyw.
Pikantnego sosu chili do kimchi Kikkoman
Naturalnie warzony sos sojowy
Olej z prażonych nasion sezamu
Dania główne
Warzywa
Wielkanoc
Przepisy wegetariańskie
Przekąski

Całkowity czas:
40 min.
Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
1945 kJ / 465 kcal
Tłuszcz:
27,9 g
Białko:
26,5 g
Węglowodany:
49 g
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 4 jajka
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 2 łyżki mąki orkiszowej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 100 g cukinii
- 100 g papryki
Dodatkowo:
- 1 łyżeczka oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman
- 4 kromki chleba pełnoziarnistego
- 50 g rukoli
- 2 łyżki pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do 180°C.
- Jajka roztrzep z jogurtem, mąką, proszkiem do pieczenia i sosem sojowym. Dodaj szczypiorek i pokrojone w kostkę warzywa. Wymieszaj. Przelej do natłuszczonych olejem sezamowym foremek na babeczki. Piecz około 25 minut.
- Muffinki podawaj na ciepło z pieczywem, rukolą, sosem sojowym i sosem kimchi.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas:
40 min.
Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
1945 kJ / 465 kcal
Tłuszcz:
27,9 g
Białko:
26,5 g
Węglowodany:
49 g
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 4 jajka
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 2 łyżki mąki orkiszowej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 100 g cukinii
- 100 g papryki
Dodatkowo:
- 1 łyżeczka oleju z prażonych nasion sezamu Kikkoman
- 4 kromki chleba pełnoziarnistego
- 50 g rukoli
- 2 łyżki pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman