Indyk z grzybami w sosie śmietanowo-sojowym
Wyszukiwanie
Filtr
Indyk z grzybami w sosie śmietanowo-sojowym
Bookmark
166 od 302

Indyk z grzybami w sosie śmietanowo-sojowym

Indyk z grzybami w sosie śmietanowo-sojowym
Całkowity czas 25 min.
Czas przygotowania: 25 min.
1684 kJ / 402 kcal
Tłuszcz: 23.8 g
Białko: 32.7 g
Węglowodany: 10.5 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 3 pomidorki koktajlowe (cherry)
  • 240 g grzybów (różne gatunki)
  • 3 zielone szparagi
  • 480 g filetów z piersi indyka
  • sól
  • pieprz
  • mąka pszenna
  • olej
  • 200 ml śmietany
  • 20 g średnio ostrej musztardy
  • 30 g słodkiej musztardy (bawarskiej)
  • 3 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • szczypiorek

przygotowanie

Pomidory i grzyby pokroić w ćwiartki, szparagi pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa. Następnie wyjąć z patelni i pozostawić w cieple. Filety z piersi indyka pokroić w paski i bardzo delikatnie przyprawić solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w mące pszennej. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć paski indyka. Wyjąć z patelni i pozostawić w cieple.

Usunąć nadmiar tłuszczu z patelni, dodać śmietanę, musztardę, naturalnie warzony sos sojowy i zagotować. Na koniec dodać usmażone paski indyka i warzywa. Poruszając patelnią, pozwolić, by sos lekko odparował. Na talerzu ułożyć indyka i grzyby, pomidory i szparagi z dowolnym dodatkiem. Przybrać szczypiorkiem.

Polecany dodatek: ryż

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 25 min.
Czas przygotowania: 25 min.
1684 kJ / 402 kcal
Tłuszcz: 23.8 g
Białko: 32.7 g
Węglowodany: 10.5 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 3 pomidorki koktajlowe (cherry)
  • 240 g grzybów (różne gatunki)
  • 3 zielone szparagi
  • 480 g filetów z piersi indyka
  • sól
  • pieprz
  • mąka pszenna
  • olej
  • 200 ml śmietany
  • 20 g średnio ostrej musztardy
  • 30 g słodkiej musztardy (bawarskiej)
  • 3 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • szczypiorek