Hummus dyniowy

Czas ogółem 15 min
15 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
250 g
ugotowanej ciecierzycy
50 g
tahini
70 g
purée z dyni
1 
ząbek czosnku
10 g
oliwy
sok z połowy dużej cytryny
100 ml
zimnej wody

Dodatkowo:

4 
marchewki pokrojone w słupki
100 g
grzanek
1 łyżka
ziaren słonecznika
1 łyżka
natki pietruszki
Wartości odżywcze (na porcję) 728 kJ  /  306 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Opłukaną ciecierzycę przekładamy do malaksera. Dodajemy purée z dyni, tahini, czosnek, sos sojowy oraz płynne składniki i miksujemy ze sobą na gładki krem.

Krok 2

Przekładamy na talerz, skrapiamy oliwą, posypujemy odrobiną słonecznika i natki pietruszki. Podajemy z marchewkami i grzankami.

ID przepisu: 918

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Opłukaną ciecierzycę przekładamy do malaksera. Dodajemy purée z dyni, tahini, czosnek, sos sojowy oraz płynne składniki i miksujemy ze sobą na gładki krem.

Przekładamy na talerz, skrapiamy oliwą, posypujemy odrobiną słonecznika i natki pietruszki. Podajemy z marchewkami i grzankami.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.