
78 od 370
Gulasz z dzika

Całkowity czas
180 min.
Czas przygotowania:
180 min.
1360 kJ / 325 kcal
Tłuszcz:
13 g
Białko:
33.8 g
Węglowodany:
12 g
Składniki dla 4 porcja / porcje
- 600 g mięsa z dzika lub pokrojonej w kostkę wieprzowiny
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 3 cebule
- 50 g pokrojonego w kostkę boczku
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 4 pomidory
- 8-10 łyżek naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 100 ml czerwonego wina
- 2 jagody jałowca
- 2 goździki
- mąka kukurydziana w razie potrzeby
- świeżo zmielony pieprz
przygotowanie
- Podsmaż mięso z dzika lub wieprzowinę na gorącym oleju. Obierz i posiekaj cebulę. Wrzuć ją na patelnię z pokrojonym w kostkę boczkiem i podsmaż. Dodaj przecier pomidorowy i smaż przez chwilę.
- Pokrój pomidory w kostkę. Dodaj do gulaszu i kontynuuj smażenie.
- Dodaj 400 ml wody, 6 łyżek sosu sojowego, czerwone wino, jagody jałowca i goździki. Gotuj pod przykryciem przez ok. 2,5 godziny.
- Wyjmij jagody jałowca i goździki. Zagęść gulasz mąką kukurydzianą według uznania. Dopraw pozostałym sosem sojowym i pieprzem. Jeśli chcesz, podawaj z makaronem szwabskim lub tagliatelle oraz małymi pieczonymi jabłkami.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas
180 min.
Czas przygotowania:
180 min.
1360 kJ / 325 kcal
Tłuszcz:
13 g
Białko:
33.8 g
Węglowodany:
12 g
Składniki dla 4 porcja / porcje
- 600 g mięsa z dzika lub pokrojonej w kostkę wieprzowiny
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 3 cebule
- 50 g pokrojonego w kostkę boczku
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 4 pomidory
- 8-10 łyżek naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 100 ml czerwonego wina
- 2 jagody jałowca
- 2 goździki
- mąka kukurydziana w razie potrzeby
- świeżo zmielony pieprz