Wyszukiwanie
Filtr
Gulasz z dzika
Bookmark
78 od 370

Gulasz z dzika

Gulasz z dzika
Całkowity czas 180 min.
Czas przygotowania: 180 min.
1360 kJ / 325 kcal
Tłuszcz: 13 g
Białko: 33.8 g
Węglowodany: 12 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 600 g mięsa z dzika lub pokrojonej w kostkę wieprzowiny
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 3 cebule
  • 50 g pokrojonego w kostkę boczku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 pomidory
  • 8-10 łyżek naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 100 ml czerwonego wina
  • 2 jagody jałowca
  • 2 goździki
  • mąka kukurydziana w razie potrzeby
  • świeżo zmielony pieprz

przygotowanie

  1. Podsmaż mięso z dzika lub wieprzowinę na gorącym oleju. Obierz i posiekaj cebulę. Wrzuć ją na patelnię z pokrojonym w kostkę boczkiem i podsmaż. Dodaj przecier pomidorowy i smaż przez chwilę.
  2. Pokrój pomidory w kostkę. Dodaj do gulaszu i kontynuuj smażenie.
  3. Dodaj 400 ml wody, 6 łyżek sosu sojowego, czerwone wino, jagody jałowca i goździki. Gotuj pod przykryciem przez ok. 2,5 godziny.
  4. Wyjmij jagody jałowca i goździki. Zagęść gulasz mąką kukurydzianą według uznania. Dopraw pozostałym sosem sojowym i pieprzem. Jeśli chcesz, podawaj z makaronem szwabskim lub tagliatelle oraz małymi pieczonymi jabłkami.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 180 min.
Czas przygotowania: 180 min.
1360 kJ / 325 kcal
Tłuszcz: 13 g
Białko: 33.8 g
Węglowodany: 12 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 600 g mięsa z dzika lub pokrojonej w kostkę wieprzowiny
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 3 cebule
  • 50 g pokrojonego w kostkę boczku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 pomidory
  • 8-10 łyżek naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 100 ml czerwonego wina
  • 2 jagody jałowca
  • 2 goździki
  • mąka kukurydziana w razie potrzeby
  • świeżo zmielony pieprz