
21 od 28
Grillowane skrzydełka kurczaka w miodowej glazurze
Naturalnie warzony sos sojowy
Dania główne
Drób
Kuchnia fusion
Kuchnia meksykańska
Wiosna
Lato
Jesień
Zima

2011 kJ / 478 kcal
Tłuszcz:
19.6 g
Białko:
32 g
Węglowodany:
42.8 g
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 20 szt. Skrzydełka kurczaka
- 150 g Starta cebula
- 200 g Miód
- 200 ml Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy
- Kilka kropli ocet
- Czarny pieprz
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
Przygotowanie:
W misce dokładnie wymieszaj cebulę, miód, Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy i ocet. Przelej mieszankę do plastikowego woreczka, włóż kurczaka i pozostaw do zamarynowania na całą noc.
Rozgrzej piekarnik i piecz skrzydełka w 210°C przez 7-8 minut. Dopraw grubo mielonym pieprzem.
Alergeny: soja, pszenica
Produkty stosowane w tym przepisie
2011 kJ / 478 kcal
Tłuszcz:
19.6 g
Białko:
32 g
Węglowodany:
42.8 g
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 20 szt. Skrzydełka kurczaka
- 150 g Starta cebula
- 200 g Miód
- 200 ml Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy
- Kilka kropli ocet
- Czarny pieprz
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.