Wyszukiwanie
Filtr
Grillowane skrzydełka kurczaka w miodowej glazurze
Bookmark
21 od 28

Grillowane skrzydełka kurczaka w miodowej glazurze

Grillowane skrzydełka kurczaka w miodowej glazurze
2011 kJ / 478 kcal
Tłuszcz: 19.6 g
Białko: 32 g
Węglowodany: 42.8 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

Przygotowanie:

W misce dokładnie wymieszaj cebulę, miód, Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy i ocet. Przelej mieszankę do plastikowego woreczka, włóż kurczaka i pozostaw do zamarynowania na całą noc.

Rozgrzej piekarnik i piecz skrzydełka w 210°C przez 7-8 minut. Dopraw grubo mielonym pieprzem.

Alergeny: soja, pszenica

Produkty stosowane w tym przepisie

2011 kJ / 478 kcal
Tłuszcz: 19.6 g
Białko: 32 g
Węglowodany: 42.8 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.