Foremka z kurczakiem teriyaki

Czas ogółem 70 min
10 min Czas przygotowania
60 min Czas gotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
4 
duże udka kurczaka ze skórą
3 
średniej wielkości słodkie ziemniaki, obrane i pokrojone na 3 cm kawałki
2 łyżki
oleju rzepakowego
2 
czerwone cebule, pokrojone w łódeczki
1 
czerwona papryka, oczyszczona z nasion i pokrojona
1 
żółta papryka, oczyszczona z nasion i pokrojona
200 g
brokułów z miękkimi łodygami
Wartości odżywcze (na porcję) 2133 kJ  /  508 kcal
23 g Tłuszcz
29,6 g Białko
45,9 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 220°C/200°C z wentylatorem/z gazem na 7. W szerokiej brytfannie posmaruj udka z kurczaka i słodkie ziemniaki marynatą teriyaki i olejem. Piecz przez 30 minut.

Krok 2

Po 30 minutach dodaj czerwoną cebulę i pokrojone papryki i wymieszaj, aby pokryły się sosem. Włóż z powrotem do piekarnika na 15-20 minut, a następnie dodaj brokuły z miękkimi łodygami i piecz przez kolejne 10-12 minut, aż będą gotowe. Podawaj.

ID przepisu: 430

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Rozgrzej piekarnik do 220°C/200°C z wentylatorem/z gazem na 7. W szerokiej brytfannie posmaruj udka z kurczaka i słodkie ziemniaki marynatą teriyaki i olejem. Piecz przez 30 minut.

Po 30 minutach dodaj czerwoną cebulę i pokrojone papryki i wymieszaj, aby pokryły się sosem. Włóż z powrotem do piekarnika na 15-20 minut, a następnie dodaj brokuły z miękkimi łodygami i piecz przez kolejne 10-12 minut, aż będą gotowe. Podawaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.