Wyszukiwanie
Filtr
Foccacia z cukinią i oliwkami
Bookmark
293 od 328

Foccacia z cukinią i oliwkami

Foccacia z cukinią i oliwkami
Czas przygotowania: 90 min.
1470 kJ / 351 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

Ciasto:

  • 15 g świeżych drożdży
  • 10 g cukru
  • 350 g mąki pszennej typ 00
  • 220 ml ciepłej wody
  • 10 g oliwy

Dodatkowo:

przygotowanie

  1. Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy, aż się rozpuszczą. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy z drożdżami i zagniatamy około 10 minut. Odstawiamy pod przykryciem do podwojenia objętości.
     
  2. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
     
  3. Cukinię kroimy w półplasterki i mieszamy z sosem sojowym. Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszki (21x25 cm), smarujemy oliwą i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie cukinię i oliwki delikatnie wgniatamy w ciasto, posypujemy rozmarynem i pieczemy 30 minut w 190 stopniach.

Produkty stosowane w tym przepisie

Czas przygotowania: 90 min.
1470 kJ / 351 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

Ciasto:

  • 15 g świeżych drożdży
  • 10 g cukru
  • 350 g mąki pszennej typ 00
  • 220 ml ciepłej wody
  • 10 g oliwy

Dodatkowo: