Filet z piersi kurczaka marynowany w sosie Ponzu
Wyszukiwanie
Filtr
Filet z piersi kurczaka marynowany w sosie Ponzu
Bookmark
35 od 61

Filet z piersi kurczaka marynowany w sosie Ponzu

Filet z piersi kurczaka marynowany w sosie Ponzu

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 150 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
  • 3 łyżki stołowe soku z limonki
  • 1 łyżka stołowa grubo posiekanego czosnku
  • 4 filety z piersi kurczaka (ok. 500 g)
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z oliwek

przygotowanie

Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman wymieszać na marynatę z sokiem z limonki i czosnkiem. Do uzyskanej w ten sposób mikstury włożyć filety z piersi kurczaka na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc.

Wyjąć mięso z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Filety posmarować z obu stron oliwą z oliwek, a następnie posypać solą i pieprzem.

Mięso grillować metodą bezpośrednią na średnio lub mocno rozgrzanym grillu przez ok. 2-3 minuty, wzgl. tak długo, aż filety staną się soczyste i nabiorą kruchości.

Filety z piersi kurczaka można serwować z sałatką, w burgerach, a nawet w kanapkach.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 150 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
  • 3 łyżki stołowe soku z limonki
  • 1 łyżka stołowa grubo posiekanego czosnku
  • 4 filety z piersi kurczaka (ok. 500 g)
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z oliwek