
418 od 472
Edamole
Cytrusowy sos sojowy Ponzu
Marynaty, sosy i dipy
Warzywa
Kuchnia meksykańska
Przepisy wegetariańskie
Wiosna
Lato
Jesień

Składniki na 4 porcj(e/i)
- 2 awokado, obrane, pozbawione pestki i pokrojone w plasterki
- 1 filiżanka obranej, głęboko mrożonej fasolki edamame (należy rozmrozić)
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 75 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
- ½ filiżanki cebuli pokrojonej w kostkę
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne
- sok z 1 limonki
- oliwa z oliwek
- świeża kolendra do przystrojenia
Przygotowanie:
W misce rozgnieść awokado. Do miksera włożyć fasolkę edamame, czosnek, cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman i sok z limonki, dokładnie zblendować (w razie potrzeby dolać oliwy z oliwek) i dodać rozgniecione awokado. Dodać cebulę, pomidory oraz pieprz cayenne i całość wymieszać. Przed podaniem wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.
Danie przybrać świeżą kolendrą, pomidorami i fasolkami edamame. Można serwować!
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 2 awokado, obrane, pozbawione pestki i pokrojone w plasterki
- 1 filiżanka obranej, głęboko mrożonej fasolki edamame (należy rozmrozić)
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 75 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
- ½ filiżanki cebuli pokrojonej w kostkę
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne
- sok z 1 limonki
- oliwa z oliwek
- świeża kolendra do przystrojenia