Wyszukiwanie
Filtr
Edamole
Bookmark
193 od 249

Edamole

Składniki dla 4 porcji

  • 2 awokado, obrane, pozbawione pestki i pokrojone w plasterki
  • 1 filiżanka obranej, głęboko mrożonej fasolki edamame (należy rozmrozić)
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 75 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
  • ½ filiżanki cebuli pokrojonej w kostkę
  • 2 pokrojone w kostkę pomidory
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • sok z 1 limonki
  • oliwa z oliwek
  • świeża kolendra do przystrojenia

przygotowanie

W misce rozgnieść awokado. Do miksera włożyć fasolkę edamame, czosnek, cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman i sok z limonki, dokładnie zblendować (w razie potrzeby dolać oliwy z oliwek) i dodać rozgniecione awokado. Dodać cebulę, pomidory oraz pieprz cayenne i całość wymieszać. Przed podaniem wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.

Danie przybrać świeżą kolendrą, pomidorami i fasolkami edamame. Można serwować!

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcji

  • 2 awokado, obrane, pozbawione pestki i pokrojone w plasterki
  • 1 filiżanka obranej, głęboko mrożonej fasolki edamame (należy rozmrozić)
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 75 ml Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
  • ½ filiżanki cebuli pokrojonej w kostkę
  • 2 pokrojone w kostkę pomidory
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • sok z 1 limonki
  • oliwa z oliwek
  • świeża kolendra do przystrojenia