Wyszukiwanie
Filtr
Duszona łopatka wieprzowa
Bookmark
20 od 80

Duszona łopatka wieprzowa

Duszona łopatka wieprzowa
Całkowity czas: 720 min.
Czas przygotowania: 720 min.
965 kJ / 230 kcal
Tłuszcz: 17.1 g
Białko: 17.6 g
Węglowodany: 1.9 g

Składniki na 10 porcj(e/i)

  • 900 g łopatki wieprzowej (lub boczku)
  • 2 dymki
  • 20 g świeżego korzenia imbiru
  • 2 łyżki stołowe oleju roślinnego
  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 90 ml Marynaty Teriyaki Kikkoman
  • 100 g musztardy
  • Oraz: sznurek kuchenny

Przygotowanie:

Osusz wieprzowinę i przygotuj do pieczenia obwiązując sznurkiem. Umyj i oczyść dymki, obierz imbir i pokrój wszystko na kawałki. Rozgrzej olej w brytfannie. Podsmaż mięso ze wszystkich stron, dodaj dymkę, imbir oraz bulion, przykryj i duś na małym ogniu przez około 90 minut.

Przełóż duszone mięso i Marynatę Teriyaki do woreczka do zamrażania, zamknij szczelnie, aby powietrze nie dostało się do środka i włóż do lodówki na noc do zamarynowania.

Osusz mięso, pokrój cienko i podawaj z musztardą. Możesz również udekorować je paskami pora.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas: 720 min.
Czas przygotowania: 720 min.
965 kJ / 230 kcal
Tłuszcz: 17.1 g
Białko: 17.6 g
Węglowodany: 1.9 g

Składniki na 10 porcj(e/i)

  • 900 g łopatki wieprzowej (lub boczku)
  • 2 dymki
  • 20 g świeżego korzenia imbiru
  • 2 łyżki stołowe oleju roślinnego
  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 90 ml Marynaty Teriyaki Kikkoman
  • 100 g musztardy
  • Oraz: sznurek kuchenny