Wyszukiwanie
Filtr
Dorsz w sosie musztardowym z dodatkiem sosu sojowego Tamari
Bookmark
83 od 472

Dorsz w sosie musztardowym z dodatkiem sosu sojowego Tamari

Dorsz w sosie musztardowym z dodatkiem sosu sojowego Tamari
Całkowity czas: 50 min.
Czas przygotowania: 50 min.
1992 kJ / 476 kcal

Składniki na 4 porcj(e/i)

sos:

Przygotowanie:

Ugotować ziemniaki (ok. 25 minut). Szpinak umyć i odsączyć. Śmietanę na sos delikatnie podgrzać, zdjąć z ognia, dodać naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman i musztardę. Całość wymieszać i odstawić na bok (przed podaniem sos należy podgrzać). 

Ugotowane ziemniaki obrać, rozgnieść widelcem. Do ziemniaków dodać olej i 1 łyżkę stołową naturalnie warzonego bezglutenowego sosu sojowego Tamari Kikkoman, po czym wymieszać. Filety doprawić solą i pieprzem, ułożyć na patelni z rozgrzanym olejem i podsmażyć z każdej strony. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę stołową naturalnie warzonego bezglutenowego sosu sojowego Tamari i dodać odsączony szpinak. Po minucie zamieszać i zdjąć z ognia.

Całkowity czas: 50 min.
Czas przygotowania: 50 min.
1992 kJ / 476 kcal

Składniki na 4 porcj(e/i)

sos: