Dorsz w sosie musztardowym z dodatkiem sosu sojowego Tamari

Czas ogółem 50 min

Składniki

4 porcj(e/i)
4 
filety z dorsza (o wadze ok. 150 g każdy)
600 g
ziemniaków
150 g
młodych liści szpinaku
50 g
masła
1 łyżka
oleju arachidowego
sól, pieprz

sos:

100 ml
śmietany
2 łyżki
musztardy
estragon
Wartości odżywcze (na porcję) 1992 kJ  /  476 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Ugotować ziemniaki (ok. 25 minut). Szpinak umyć i odsączyć. Śmietanę na sos delikatnie podgrzać, zdjąć z ognia, dodać naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman i musztardę. Całość wymieszać i odstawić na bok (przed podaniem sos należy podgrzać).

Krok 2

Ugotowane ziemniaki obrać, rozgnieść widelcem. Do ziemniaków dodać olej i 1 łyżkę stołową naturalnie warzonego bezglutenowego sosu sojowego Tamari Kikkoman, po czym wymieszać. Filety doprawić solą i pieprzem, ułożyć na patelni z rozgrzanym olejem i podsmażyć z każdej strony. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę stołową naturalnie warzonego bezglutenowego sosu sojowego Tamari i dodać odsączony szpinak. Po minucie zamieszać i zdjąć z ognia.

ID przepisu: 241

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Ugotować ziemniaki (ok. 25 minut). Szpinak umyć i odsączyć. Śmietanę na sos delikatnie podgrzać, zdjąć z ognia, dodać naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman i musztardę. Całość wymieszać i odstawić na bok (przed podaniem sos należy podgrzać).

Ugotowane ziemniaki obrać, rozgnieść widelcem. Do ziemniaków dodać olej i 1 łyżkę stołową naturalnie warzonego bezglutenowego sosu sojowego Tamari Kikkoman, po czym wymieszać. Filety doprawić solą i pieprzem, ułożyć na patelni z rozgrzanym olejem i podsmażyć z każdej strony. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę stołową naturalnie warzonego bezglutenowego sosu sojowego Tamari i dodać odsączony szpinak. Po minucie zamieszać i zdjąć z ognia.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.