
Dip z grillowanego bakłażana

Składniki dla 4 porcji
- 2 bakłażany
- 1 główka czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 3 łyżki cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
- Świeżo zmielony czarny pieprz
Opcjonalnie: wędzona papryka, natka pietruszki, chili w proszku, TABASCO® Pepper Sauce itd.
przygotowanie
Grilluj bakłażany i czosnek w całości, aż do miękkości. Odstaw do ostygnięcia i obierz ze skórki.
Posiekaj drobno bakłażany i zblenduj razem z czosnkiem. Dodaj sosy i przyprawy, wymieszaj i serwuj jako dodatek do mięs z grilla i pieczywa.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki dla 4 porcji
- 2 bakłażany
- 1 główka czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
- 3 łyżki cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman
- Świeżo zmielony czarny pieprz
Opcjonalnie: wędzona papryka, natka pietruszki, chili w proszku, TABASCO® Pepper Sauce itd.