Dip z grillowanego bakłażana

Czas ogółem 30 min
30 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
2 
bakłażany
1 
główka czosnku
3 łyżki
oliwy z oliwek
Świeżo zmielony czarny pieprz

Opcjonalnie:

wędzona papryka, natka pietruszki, chili w proszku, TABASCO® Pepper Sauce itd.

Przygotowanie

Krok 1

Grilluj bakłażany i czosnek w całości, aż do miękkości. Odstaw do ostygnięcia i obierz ze skórki. 

Krok 2

Posiekaj drobno bakłażany i zblenduj razem z czosnkiem. Dodaj sosy i przyprawy, wymieszaj i serwuj jako dodatek do mięs z grilla i pieczywa. 

ID przepisu: 395

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Grilluj bakłażany i czosnek w całości, aż do miękkości. Odstaw do ostygnięcia i obierz ze skórki. 

Posiekaj drobno bakłażany i zblenduj razem z czosnkiem. Dodaj sosy i przyprawy, wymieszaj i serwuj jako dodatek do mięs z grilla i pieczywa. 

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.