Wyszukiwanie
Filtr
Dip Ponzu
Bookmark
179 od 249

Dip Ponzu

Składniki

  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • ½ drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1½ łyżki stołowej octu balsamicznego
  • 2½ łyżki stołowej cukru trzcinowego 
  • 1 łyżeczka świeżego, drobno posiekanego imbiru
  • 2 łyżki stołowe Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
  • 2 krople TABASCO® Pepper Sauce
  • 110 ml oliwy z oliwek

przygotowanie

Wszystkie składniki (oprócz oliwy) włożyć do robota kuchennego i mieszać przez 15 sekund. Następnie powoli wlać oliwę. Do czasu podania wstawić dip do lodówki. Pasuje wyśmienicie do chrupiących przekąsek, takich jak samosa, szaszłyki z kurczaka czy sajgonki.

Rada: przechowywany w lodówce dip zachowuje przydatność do spożycia przez kilka dni.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki

  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • ½ drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1½ łyżki stołowej octu balsamicznego
  • 2½ łyżki stołowej cukru trzcinowego 
  • 1 łyżeczka świeżego, drobno posiekanego imbiru
  • 2 łyżki stołowe Kikkoman cytrusowego sosu sojowego Ponzu
  • 2 krople TABASCO® Pepper Sauce
  • 110 ml oliwy z oliwek