Comber jagnięcy z glazurowaną marchewką
Wyszukiwanie
Filtr
Comber jagnięcy z glazurowaną marchewką
Bookmark
212 od 328

Comber jagnięcy z glazurowaną marchewką

Comber jagnięcy z glazurowaną marchewką
Całkowity czas 45 min.
Czas przygotowania: 45 min.
1280 kJ / 305 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 2 combry jagnięce (bez kości) 
  • 1 łyżka stołowa mielonego kminku 
  • 600 g marchwi
  • 8 zielonych cebulek 
  • 100 g groszku 
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • 3 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman 
  • 4 gałązki mięty
  • pieprz 
  • 1 łyżka stołowa ziarenek kminku

przygotowanie

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Jagnięcinę obtoczyć w kminku, włożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika na 20 minut. Obrać marchew (nie rozdrabniać). Cebulki obrać. Groszek wyłuskać ze strączków i wrzucić na 3 minuty do gotującej się osolonej wody. Następnie odlać wodę. Zagotować na patelni miód i 1 łyżkę stołową naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman, dodać marchewkę i gotować 10 minut na wolnym ogniu. Dodać cebulki i groszek, zamieszać i pogotować na wolnym ogniu kolejne 10 minut. 

Comber jagnięcy wyjąć z piekarnika i brytfanny, polać pozostałym sosem sojowym, dodać gałązki mięty oraz pieprz.

Podawać na gorąco: plastry jagnięciny ułożyć z warzywami na talerzach, całość polać sosem i posypać ziarnkami kminku. 

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 45 min.
Czas przygotowania: 45 min.
1280 kJ / 305 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 2 combry jagnięce (bez kości) 
  • 1 łyżka stołowa mielonego kminku 
  • 600 g marchwi
  • 8 zielonych cebulek 
  • 100 g groszku 
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • 3 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman 
  • 4 gałązki mięty
  • pieprz 
  • 1 łyżka stołowa ziarenek kminku