Wyszukiwanie
Filtr
Chrupiący boczek
Bookmark
238 od 302

Chrupiący boczek

Chrupiący boczek

Składniki dla 4 porcja / porcje

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

przygotowanie

Mięso pokroić w drobne plastry (zamiast boczku można też użyć karkówki) i rozbić. Następnie obtoczyć w mące ziemniaczanej i usmażyć w głębokim tłuszczu w temperaturze 180° C do uzyskania chrupkości. Podawać na gorąco w towarzystwie dipu.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcja / porcje

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.