
419 od 481
Chrupiący boczek
Naturalnie warzony słodki sos sojowy
Dania główne
Mięso
Warzywa
Kuchnia fusion
Wiosna
Lato
Jesień
Zima

Składniki na 4 porcj(e/i)
- 300 g boczku wieprzowego
- mąka ziemniaczana
- olej sałatkowy
- 80 ml Kikkoman naturalnie warzony słodki sos sojowy
- 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
- 3 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
Przygotowanie:
Mięso pokroić w drobne plastry (zamiast boczku można też użyć karkówki) i rozbić. Następnie obtoczyć w mące ziemniaczanej i usmażyć w głębokim tłuszczu w temperaturze 180° C do uzyskania chrupkości. Podawać na gorąco w towarzystwie dipu.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 300 g boczku wieprzowego
- mąka ziemniaczana
- olej sałatkowy
- 80 ml Kikkoman naturalnie warzony słodki sos sojowy
- 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
- 3 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.