Wyszukiwanie
Filtr
Chrupiący boczek
Bookmark
419 od 481

Chrupiący boczek

Chrupiący boczek

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

Przygotowanie:

Mięso pokroić w drobne plastry (zamiast boczku można też użyć karkówki) i rozbić. Następnie obtoczyć w mące ziemniaczanej i usmażyć w głębokim tłuszczu w temperaturze 180° C do uzyskania chrupkości. Podawać na gorąco w towarzystwie dipu.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.