Carpaccio z białej ryby z cytrusowym dressingiem
Wyszukiwanie
Filtr
Carpaccio z białej ryby z cytrusowym dressingiem
Bookmark
180 od 317

Carpaccio z białej ryby z cytrusowym dressingiem

Carpaccio z białej ryby z cytrusowym dressingiem
679 kJ / 163 kcal
Tłuszcz: 9.9 g
Białko: 12.3 g
Węglowodany: 4.3 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 250 g Biała ryba (świeży okoń morski lub inny rodzaj odpowiedni do jedzenia na surowo)
  • 50 g Cebula
  • 2 szt. Rzodkiewka
  • 4 szt. Pomidorki koktajlowe
  • 60 ml Kikkoman cytrusowy sos sojowy Ponzu
  • 30 ml Oliwa z oliwek

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

przygotowanie

Zmieszaj w shakerze Kikkoman Ponzu cytrusowy sos sojowy z oliwą z oliwek. Rybę pokrój na cienkie plasterki. Przepołów cebulę, cienko posiekaj i dobrze opłucz w wodzie. Rozłóż plasterki ryby na talerzu, udekoruj posiekaną cebulą, plasterkami rzodkiewki i połówkami pomidorków koktajlowych, na koniec skrop dressingiem.

Wskazówka: Zamiast surowej ryby możesz wykorzystać ugotowaną i cienko pokrojoną ośmiornicę.

Produkty stosowane w tym przepisie

679 kJ / 163 kcal
Tłuszcz: 9.9 g
Białko: 12.3 g
Węglowodany: 4.3 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 250 g Biała ryba (świeży okoń morski lub inny rodzaj odpowiedni do jedzenia na surowo)
  • 50 g Cebula
  • 2 szt. Rzodkiewka
  • 4 szt. Pomidorki koktajlowe
  • 60 ml Kikkoman cytrusowy sos sojowy Ponzu
  • 30 ml Oliwa z oliwek

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.