Wyszukiwanie
Filtr
Burgery Umami
Bookmark
286 od 307

Burgery Umami

Burgery Umami
Całkowity czas 60 min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas marynowania: 20 min.
2322 kJ / 554 kcal
Tłuszcz: 32.7 g
Białko: 29.2 g
Węglowodany: 48.1 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na kotleciki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g mięsa mielonego
  • 3 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 60 g startego sera (np. mozzarella i cheddar)
  • ¼-½ łyżeczki mielonego kminku
  • ¼-½ łyżki stołowej wędzonej papryki
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • Około 2 łyżek stołowych oleju roślinnego

Pasty i przybranie

przygotowanie

1. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj. W misce wymieszaj mięso mielone, sos sojowy, cebulę, czosnek i ser. Dopraw kminkiem, papryką i pieprzem. Odstaw na 15 minut.

2. Podziel mięso na cztery równe porcje. Uformuj kotleciki i smaż na gorącym oleju przez 4-5 minut z każdej strony.

3. Korniszony pokrój wzdłuż. Umyj pomidory, oderwij łodygi i pokrój. Umyj i odwiruj sałatę.

4. Aby przygotować pastę, zmieszaj majonez z sosem ponzu. Jeśli chcesz, możesz stostować bułki do burgerów w piekarniku lub na patelni.

5. Rozsmaruj majonez na dolnej połowie bułki. Na wierzch połóż korniszona, pomidora, sałatę i kotlecika. Drugą połowę bułki posmaruj keczupem. Złącz połówki i podawaj.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 60 min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas marynowania: 20 min.
2322 kJ / 554 kcal
Tłuszcz: 32.7 g
Białko: 29.2 g
Węglowodany: 48.1 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na kotleciki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g mięsa mielonego
  • 3 łyżki stołowe naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 60 g startego sera (np. mozzarella i cheddar)
  • ¼-½ łyżeczki mielonego kminku
  • ¼-½ łyżki stołowej wędzonej papryki
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • Około 2 łyżek stołowych oleju roślinnego

Pasty i przybranie