Wyszukiwanie
Filtr
Burger z ciecierzycy
Bookmark
63 od 302

Burger z ciecierzycy

Burger z ciecierzycy
Całkowity czas 510 min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas marynowania: 480 min.
1136 kJ / 271 kcal
Tłuszcz: 9.55 g
Białko: 12.52 g
Węglowodany: 36.89 g

Składniki dla 6 porcja / porcje

przygotowanie

Ciecierzycę pozostawić do namoczenia na 8 godzin w wodzie.  Gdy zmięknie, wymieszać ciecierzycę z wodą, jajem, rozgniecionym ząbkiem czosnku, mąką, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, naturalnie warzonym ekologicznym sosem sojowym Kikkoman i przyprawami. Rozgnieść widelcem na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać oliwę i przy użyciu łyżki formować burgery, smażyć z każdej strony na złoty brąz. 

Podawać z sosem wedle uznania, np. jogurtem naturalnym z ziołami.

Wskazówka: zamiast suszonej można użyć ciecierzycy z puszki.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 510 min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas marynowania: 480 min.
1136 kJ / 271 kcal
Tłuszcz: 9.55 g
Białko: 12.52 g
Węglowodany: 36.89 g

Składniki dla 6 porcja / porcje