Wyszukiwanie
Filtr
Bułeczki Bao z łososiem
Bookmark
162 od 302

Bułeczki Bao z łososiem

Bułeczki Bao z łososiem
Całkowity czas 70 min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas marynowania: 30 min.
1726 kJ / 412 kcal
Tłuszcz: 19.9 g
Białko: 26.6 g
Węglowodany: 34.8 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na rybę

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kawałek imbiru (około 2 cm)              
  • 4 łyżki stołowe Naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ łyżki stołowej oleju sezamowego
  • 400 g filetu z łososia (bez skóry)

Na sos

Na przybranie

przygotowanie

1. Obierz czosnek i drobno posiekaj. Obierz i drobno zetrzyj imbir. Zmieszaj miód, olej sezamowy, imbir i czosnek. Umyj i osusz łososia. Posmaruj marynatą i wstaw do zamrażalnika na 30 minut.

2. Przygotuj sos mieszając majonez, sos chili, sos sojowy i płatki chili.

3. Smaż łososia na nieprzywierającej patelni, aż będzie go można łatwo podzielić na kawałki. Dobrze wymieszaj z sokami ze smażenia.

4. Przygotuj przybranie. Umyj ogórka, pokrój go wzdłuż na paski i zamarynuj w sosie ponzu. Umyj i odwiruj sałatę. Posmaruj bułki sosem. Na wierzchu połóż sałatę, ogórka, łososia oraz kiełki. Podawaj.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 70 min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas marynowania: 30 min.
1726 kJ / 412 kcal
Tłuszcz: 19.9 g
Białko: 26.6 g
Węglowodany: 34.8 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na rybę

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kawałek imbiru (około 2 cm)              
  • 4 łyżki stołowe Naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ łyżki stołowej oleju sezamowego
  • 400 g filetu z łososia (bez skóry)

Na sos

Na przybranie