Wyszukiwanie
Filtr
Bowl z komosą i krewetkami
Bookmark
371 od 451

Bowl z komosą i krewetkami

Bowl z komosą i krewetkami
Całkowity czas: 25 min.
Czas przygotowania: 25 min.
1754 kJ / 419 kcal

Składniki na 4 porcj(e/i)

  • 250 g groszku cukrowego
  • 150 g groszku zielonego
  • 100 g kalafiora
  • 200 g ugotowanej komosy ryżowej
  • 20 sztuk gotowanych krewetek
  • 2 czerwone endywie
  • odrobina roszponki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 5 gałązek pietruszki
  • 5 łyżeczek oleju sezamowego
  • 5 łyżeczek sosu Poke Kikkoman

Przygotowanie:

Groszek blanszować przez 2 minuty w gotującej, osolonej wodzie. Odlać wodę i odstawić groszek na bok. Obrać krewetki. Umyć roszponkę i endywie. Komosę włożyć do miski, dodać pokrojony szczypiorek, pietruszkę i 1 łyżeczkę oleju sezamowego. Całość wymieszać i rozdzielić na cztery miseczki. Następnie dodać warzywa i krewetki.

Sos Poke wymieszać z pozostałym olejem sezamowym i podać jako dodatek. 

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas: 25 min.
Czas przygotowania: 25 min.
1754 kJ / 419 kcal

Składniki na 4 porcj(e/i)

  • 250 g groszku cukrowego
  • 150 g groszku zielonego
  • 100 g kalafiora
  • 200 g ugotowanej komosy ryżowej
  • 20 sztuk gotowanych krewetek
  • 2 czerwone endywie
  • odrobina roszponki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 5 gałązek pietruszki
  • 5 łyżeczek oleju sezamowego
  • 5 łyżeczek sosu Poke Kikkoman