
371 od 451
Bowl z komosą i krewetkami

Całkowity czas:
25 min.
Czas przygotowania:
25 min.
1754 kJ / 419 kcal
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 250 g groszku cukrowego
- 150 g groszku zielonego
- 100 g kalafiora
- 200 g ugotowanej komosy ryżowej
- 20 sztuk gotowanych krewetek
- 2 czerwone endywie
- odrobina roszponki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 5 gałązek pietruszki
- 5 łyżeczek oleju sezamowego
- 5 łyżeczek sosu Poke Kikkoman
Przygotowanie:
Groszek blanszować przez 2 minuty w gotującej, osolonej wodzie. Odlać wodę i odstawić groszek na bok. Obrać krewetki. Umyć roszponkę i endywie. Komosę włożyć do miski, dodać pokrojony szczypiorek, pietruszkę i 1 łyżeczkę oleju sezamowego. Całość wymieszać i rozdzielić na cztery miseczki. Następnie dodać warzywa i krewetki.
Sos Poke wymieszać z pozostałym olejem sezamowym i podać jako dodatek.
Produkty stosowane w tym przepisie
Całkowity czas:
25 min.
Czas przygotowania:
25 min.
1754 kJ / 419 kcal
Składniki na 4 porcj(e/i)
- 250 g groszku cukrowego
- 150 g groszku zielonego
- 100 g kalafiora
- 200 g ugotowanej komosy ryżowej
- 20 sztuk gotowanych krewetek
- 2 czerwone endywie
- odrobina roszponki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 5 gałązek pietruszki
- 5 łyżeczek oleju sezamowego
- 5 łyżeczek sosu Poke Kikkoman