Boczek wieprzowy stir-fry z kimchi
Wyszukiwanie
Filtr
Boczek wieprzowy stir-fry z kimchi
Bookmark
67 od 428

Boczek wieprzowy stir-fry z kimchi

Przepis i składniki na przygotowanie boczku wieprzowego stir-fry z kimchi.

Boczek wieprzowy stir-fry z kimchi
Całkowity czas 60 min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas marynowania: 20 min.
czas gotowania 30 min.
1760 kJ / 423 kcal
Tłuszcz: 30,8 g
Białko: 20,8 g
Węglowodany: 11,4 g

Składniki dla 2 porcji

  • 200 g cienko pokrojonego boczku wieprzowego (lub steków minutowych)
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • 1 cebula
  • 80 g kapusty stożkowej (lub pekińskiej) (2–3 liście)
  • 3 łyżki Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka sosu Worcester (lub sosu ostrygowego)
  • 2–3 łyżki ziaren białego sezamu
  • 1 łyżka oleju roślinnego

przygotowanie

  1. Pokrój boczek na niewielkie kawałki i przypraw go solą i pieprzem.
  2. Obierz cebulę i posiekaj ją na krążki grubości ok. 8 mm. Umyj kapustę, osusz i pokrój na 3–4-centymetrowe kawałki.
  3. Wymieszaj mięso i cebulę z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, cukrem, sosem Worcester i ziarnami białego sezamu, następnie marynuj przez ok. 20 minut.
  4. Rozgrzej na patelni olej i smaż boczek z cebulą i dodatkami. Kiedy mięso będzie usmażone, dodaj kapustę i smaż do miękkości, następnie podawaj. To danie smakuje doskonale z ryżem.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 60 min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas marynowania: 20 min.
czas gotowania 30 min.
1760 kJ / 423 kcal
Tłuszcz: 30,8 g
Białko: 20,8 g
Węglowodany: 11,4 g

Składniki dla 2 porcji

  • 200 g cienko pokrojonego boczku wieprzowego (lub steków minutowych)
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • 1 cebula
  • 80 g kapusty stożkowej (lub pekińskiej) (2–3 liście)
  • 3 łyżki Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka sosu Worcester (lub sosu ostrygowego)
  • 2–3 łyżki ziaren białego sezamu
  • 1 łyżka oleju roślinnego