Wyszukiwanie
Filtr
Bakłażan nadziewany nadzieniem z kurczaka
Bookmark
268 od 472

Bakłażan nadziewany nadzieniem z kurczaka

Bakłażan nadziewany nadzieniem z kurczaka

Składniki na 4 porcj(e/i)

  • 1 szt. Mały bakłażan                                              
  • 12 szt. Grzyby eringi (małe)                                    
  • odrobina do glazurowania Kikkoman Glazura Teriyaki                        
  • Musztarda                                       
  • Olej
  • Mąka ziemniaczana

Na nadzienie:

  • 200g Mielone mięso z kurczaka                         
  • 80g Tofu                                                                
  • ½ szt. Por                                                                   
  • 1 szt. Białko jajka                                                    
  • 4 łyżki Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu
  • 1 łyżka Mąka pszenna                                               
  • ¼ łyżeczka Sól                                                                   
  • szczypta Biały pieprz                                                    

Przygotowanie:

Przygotuj nadzienie: pokrój drobno por, usuń nadmiar wody z tofu. Przełóż składniki na nadzienie do miski i ugniataj, aż konsystencja będzie gładka. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj więcej bułki tartej.

Pokrój bakłażana w cienkie plastry. Oprósz mąką ziemniaczaną z jednej strony. Nakładaj nadzienie łyżeczką na plaster bakłażana (na stronę oprószoną mąką) i przykrywaj drugim plastrem. Lekko ścinśnij i uformuj równy okrągły kształt.

Rozgrzej olej na patelni  i smaż przekładańce z każdej strony. Gdy środek będzie upieczony, zlej olej z patelni i wlej Kikkoman Glazurę Teriyaki. Podgrzewaj i rozprowadzaj po całej patelni, aż glazura pokryje plastry bakłażana z każdej strony (przewróć przekładańce lub użyj pędzla).

Przed podaniem przekrój poprzecznie na pół, serwuj na gorąco z  musztardą i smażonymi grzybami eringi.

Składniki na 4 porcj(e/i)

  • 1 szt. Mały bakłażan                                              
  • 12 szt. Grzyby eringi (małe)                                    
  • odrobina do glazurowania Kikkoman Glazura Teriyaki                        
  • Musztarda                                       
  • Olej
  • Mąka ziemniaczana

Na nadzienie:

  • 200g Mielone mięso z kurczaka                         
  • 80g Tofu                                                                
  • ½ szt. Por                                                                   
  • 1 szt. Białko jajka                                                    
  • 4 łyżki Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu
  • 1 łyżka Mąka pszenna                                               
  • ¼ łyżeczka Sól                                                                   
  • szczypta Biały pieprz