Wyszukiwanie
Filtr
Bakaliowe czekoladki
Bookmark
236 od 317

Bakaliowe czekoladki

Bakaliowe czekoladki
Całkowity czas 140 min.
Czas przygotowania: 140 min.
209 kJ / 49 kcal
Tłuszcz: 3.3 g
Białko: 0.6 g
Węglowodany: 4.3 g

Składniki dla 20 porcja / porcje

  • 100 g cukru (kryształ) do karmelizacji
  • 50 g bitej śmietany
  • 1 łyżka stołowa słodkiego sosu sojowego Kikkoman do zalania karmelu
  • 100 g miękkiej czekolady 55%
  • 70 g masła
  • 50 g orzechów laskowych
  • 50 g orzechów pekan
  • 50 g rodzynek
  • 50 g prażonych migdałów w płatkach

przygotowanie

Cukier kryształ skarmelizować na patelni. Zalać bitą śmietaną i słodkim sosem sojowym. Dodać czekoladę, masło, orzechy laskowe, rodzynki, orzechy pekan i wymieszać. Gotową masę pozostawić do ostygnięcia.

Schłodzoną masę uformować w kulki i obtoczyć w prażonych migdałowych płatkach.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 140 min.
Czas przygotowania: 140 min.
209 kJ / 49 kcal
Tłuszcz: 3.3 g
Białko: 0.6 g
Węglowodany: 4.3 g

Składniki dla 20 porcja / porcje

  • 100 g cukru (kryształ) do karmelizacji
  • 50 g bitej śmietany
  • 1 łyżka stołowa słodkiego sosu sojowego Kikkoman do zalania karmelu
  • 100 g miękkiej czekolady 55%
  • 70 g masła
  • 50 g orzechów laskowych
  • 50 g orzechów pekan
  • 50 g rodzynek
  • 50 g prażonych migdałów w płatkach