Galetki z edamame, kukurydzą i tofu ze słodkim sosem tamari
Wyszukiwanie
Filtr
Galetki z edamame, kukurydzą i tofu ze słodkim sosem tamari
Bookmark
1 od 307

Galetki z edamame, kukurydzą i tofu ze słodkim sosem tamari

Galetki z edamame, kukurydzą i tofu ze słodkim sosem tamari
Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 35 min.
1624 kJ / 388 kcal
Tłuszcz: 14.8 g
Białko: 24 g
Węglowodany: 38.2 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na sos tamari:

Na galetki:

przygotowanie

  1. Przygotuj sos tamari. Wymieszaj skrobię ziemniaczaną z 4 łyżeczkami wody. W garnku zagotuj sos sojowy, białe wino, bulion warzywny, wodę spod kukurydzy i cukier. Dodaj skrobię ziemniaczaną i ponownie zagotuj. Na końcu dodaj olej sezamowy.
  2. Przygotuj galetki. Zblanszuj edamame i dobrze odcedź. Odcedź również kukurydzę. Osusz tofu. Imbir obierz i drobno zetrzyj. W misce wymieszaj tofu, imbir, mąkę panko, skrobię ziemniaczaną, sól i cukier. Dodaj edamame i kukurydzę i dokładnie wymieszaj.
  3. Rozgrzej olej na patelni. Pierścienie kucharskie ułóż na środku patelni i umieść w nich mieszankę na galetki. Zdejmij pierścienie, rozetrzyj delikatnie mieszankę grzbietem łyżki i smaż na średnim ogniu przez około 4-5 minut. Obróć galetki szpatułką i smaż przez kolejne 3-4 minuty.
  4. Ułóż galetki na talerzu, polej sosem tamari i podawaj.
Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 35 min.
1624 kJ / 388 kcal
Tłuszcz: 14.8 g
Białko: 24 g
Węglowodany: 38.2 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na sos tamari:

Na galetki: