Chrupiące sajgonki z nadzieniem z owoców morza
Wyszukiwanie
Filtr
Chrupiące sajgonki z nadzieniem z owoców morza
Bookmark
1 od 481

Chrupiące sajgonki z nadzieniem z owoców morza

Chrupiące sajgonki z nadzieniem z owoców morza
1370 kJ / 327 kcal
Tłuszcz: 9.5 g
Białko: 18 g
Węglowodany: 42.4 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

  •  100 g Pierś kurczaka
  •  ⅓ szt. Cebula dymka
  •  1 ząbek Czosnek
  •  5 g Imbir
  •  200 g Kapusta
  •  50 g Obrane krewetki
  •  50 g Łosoś
  •  50 g Kalmar
  •  24 szt. Ciasto na pierożki gyōza
  • Sól szczypta
  • Pieprz szczypta
  •  ½ łyżeczki Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy
  •  ⅓ łyżeczki Olej sezamowy
  •  2 łyżki Olej roślinny

Na sos - dip:

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

Przygotowanie:

Bardzo drobno posiekaj czosnek, imbir, kapustę i pora. Posyp solą i wyciśnij nadmiar wody np. w ściereczkę.

Posiekaj drobno lub zmiel pierś kurczaka, dodaj do warzyw i dokładnie wymieszaj z przyprawami.

Oczyść kalmara, krewetki i łososia i pokrój na kawałeczki. Przełóż do miski i skrop Kikkoman Naturalnie Warzonym Sosem Sojowym, wymieszaj. Zostaw w lodówce na 10-15 minut. Następnie dodaj do nadzienia z warzyw i kurczaka i wymieszaj wszystkie składniki.

Wykładaj nadzienie łyżką na ciasto do pierożków gyōza i formuj cienkie wałeczki pośrodku, następnie składaj ciesto i formuj ciasne ruloniki (ciasto będzie się lepiej sklejać, jeśli zwilżysz jego brzegi wodą). Rozgrzej w garnku olej do smażenia i smaż sajgonki, aż się zarumienią i będą chrupiące  (3-4 min). Podawaj z sosem - dipem i wybraną sałatką.

Alergeny: skorupiaki, ryba, mięczaki, sezam, soja, pszenica

Produkty stosowane w tym przepisie

1370 kJ / 327 kcal
Tłuszcz: 9.5 g
Białko: 18 g
Węglowodany: 42.4 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

  •  100 g Pierś kurczaka
  •  ⅓ szt. Cebula dymka
  •  1 ząbek Czosnek
  •  5 g Imbir
  •  200 g Kapusta
  •  50 g Obrane krewetki
  •  50 g Łosoś
  •  50 g Kalmar
  •  24 szt. Ciasto na pierożki gyōza
  • Sól szczypta
  • Pieprz szczypta
  •  ½ łyżeczki Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy
  •  ⅓ łyżeczki Olej sezamowy
  •  2 łyżki Olej roślinny

Na sos - dip:

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.