Guacamoggets
Wyszukiwanie
Filtr
Guacamoggets
Bookmark
1 od 259

Guacamoggets

Czas przygotowania: 40 min.
Kalorie (na porcję): 2116 kJ / 506 kcal

Składniki dla 4 porcji

Na panierkę

przygotowanie

1. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj. Przekrój awokado na połowy, usuń pestkę i wydłub miąższ. Ugnieć miąższ z cebulą, czosnkiem, sokiem z limonki, sosem sojowym i kolendrą. Dopraw sosem Tabasco. Rozsmaruj około 2 cm warstwę mieszanki awokado na spodzie małego naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Wstaw do zamrażalnika.

2. Przygotuj panierkę. Ubij jajko z sosem sojowym. Pokrój zamrożone awokado na kostki wielkości 2 x 2 cm. Obtocz kostki w mące, potem w jajku, a na końcu w panko. Ponownie wstaw kostki do zamrażalnika na kolejne 30 minut.

3. Smaż kostki awokado we frytkownicy przez 2-3 minuty, aż staną się chrupiące. Podawaj ze słodkim sosem chili lub crème fraîche doprawionym odrobiną sosu Tabasco.

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcji

Na panierkę