Wegetariańskie burgery z fasoli z salsą z pomidorów
Wyszukiwanie
Filtr
Wegetariańskie burgery z fasoli z salsą z pomidorów
Bookmark
1 od 370

Wegetariańskie burgery z fasoli z salsą z pomidorów

Wegetariańskie burgery z fasoli z salsą z pomidorów
Całkowity czas 30 min.
Czas przygotowania: 30 min.
2621 kJ / 626 kcal
Tłuszcz: 32.8 g
Białko: 26.7 g
Węglowodany: 62.4 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na wegetariańskie burgery:

Na salsę pomidorową:

 

 

przygotowanie

Aby zrobić salsę pomidorową należy usunąć z pomidorów gniazda nasienne, posiekać. Czerwoną cebulę cienko pokroić. Wymieszać pomidory, cebulę, naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, oliwę i cukier. Pozostawić na czas robienia burgerów aby smaki się przeniknęły.

Na rozgrzanej łyżce oleju podsmażyć cebulę przez 3-4 minuty, aż zmięknie. Zdjąć z ognia i przełożyć do miski z fasolką borlotti. Użyć ubijaka do ziemniaków aby rozgnieść fasolę na pastę o niejednolitej konsystencji. Dodać kolendrę, bułkę tartą i naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, dobrze wymieszać. Mieszanka powinna być raczej sucha, jeśli jest zbyt wilgotna należy dodać więcej bułki tartej.

Wilgotnymi rękami podzielić miks fasolowy na 4 kulki. Uformować każdą kulkę w płaskie na 2 cm kotleciki. Każdy z kotlecików obtoczyć w mące, nadmiar strząsnąć po czym zanurzyć w roztrzepanym jajku a na koniec obtoczyć w kuminie. Pozostały olej rozgrzać na patelni, smażyć po 2 burgery po 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złocisto brązowe.

Serwuj natychmiast w bułkach z serem i dodatkiem salsy pomidorowej.

Wskazówka: Jest to zdrowa alternatywa dla grillowanych mięs, która doskonale sprawdzi się również w trakcie sezonu grillowego. Można serwować je w bułce lub same z sałatą i surówką coleslaw.

Całkowity czas 30 min.
Czas przygotowania: 30 min.
2621 kJ / 626 kcal
Tłuszcz: 32.8 g
Białko: 26.7 g
Węglowodany: 62.4 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

Na wegetariańskie burgery:

Na salsę pomidorową: