Wyszukiwanie
Filtr
Steki z tofu
Bookmark
1 od 249

Steki z tofu

Czas przygotowania: 40 min.
Kalorie (na porcję): 815 kJ / 195 kcal

Składniki dla 4 porcji

  • 200-300 g twardego tofu 
  • 10 g startego imbiru
  • 1 posiekana cebula dymka
  • mąka ziemniaczana

Dip:

przygotowanie

Tofu osuszyć i pokroić w plastry grubości ok. 1,5 cm. Zetrzeć świeży imbir i pokroić cebulę w cienkie plasterki. 

Wszystkie składniki do przygotowania dipu podgrzać na patelni na małym ogniu – nie gotować! 

Plastry tofu obtoczyć w mące ziemniaczanej i smażyć na głębokim oleju w temperaturze ok. 170°C Alternatywnie tofu można przygotować na patelni, smażąc plastry po 2-3 minuty z każdej strony do momentu, aż będą złocistobrązowe i chrupiące z wierzchu.

Tofu serwować z dipem i jako dodatek do warzyw lub sałat. 

Produkty stosowane w tym przepisie

Składniki dla 4 porcji

  • 200-300 g twardego tofu 
  • 10 g startego imbiru
  • 1 posiekana cebula dymka
  • mąka ziemniaczana

Dip: