
Pełnoziarniste pankejki z łososiem, twarogiem i ogórkiem
Puszyste pankejki z wędzonym łososiem są proste w przygotowaniu, ale wysublimowane w smaku. Rozpocznij dzień śniadaniem w iście skandynawskim stylu!

Składniki na 2 porcj(e/i)
- 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 35 g mąki jaglanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 220 ml kefiru
- 2 jajka
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
Dodatkowo:
- 100 g wędzonego łososia
- 150 g twarożku
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżeczka świeżego koperku
- 1 łyżka oleju z prażonych ziaren sezamu KIkkoman do smażenia
Przygotowanie:
- Składniki na pankejki dokładnie wymieszaj.
- Na rozgrzaną patelnię natłuszczoną odrobiną oleju sezamowego nałóż po łyżce masy, formując pankejki. Przewróć pankejki na drugą stronę, kiedy zauważysz na ich powierzchni bąbelki.
- Pankejki podawaj z twarożkiem, plasterkami łososia i ogórka. Posyp koperkiem lub innym ziołami, które lubisz.
Produkty stosowane w tym przepisie
Składniki na 2 porcj(e/i)
- 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 35 g mąki jaglanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 220 ml kefiru
- 2 jajka
- 2 łyżki naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman
Dodatkowo:
- 100 g wędzonego łososia
- 150 g twarożku
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżeczka świeżego koperku
- 1 łyżka oleju z prażonych ziaren sezamu KIkkoman do smażenia