

Szampańska sola Teriyaki z sosem grzybowym
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj dziki ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Umyj pieczarki, pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na maśle. Upraż migdały na suchej patelni, aż staną się złotobrązowe. Zmieszaj pieczarki, migdały i posiekane zioła z ugotowanym ryżem. Utrzymuj w cieple.
Krok 2
Opłucz rybę pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem. Marynuj przez 15 minut w sosie Teriyaki z pieczonym czosnkiem.
Krok 3
Przygotuj sos szampańsko-grzybowy. Zredukuj bulion rybny, śmietankę i szampana o połowę. Dodaj szczyptę cukru i sos sojowy, a następnie wymieszaj z kawałkami bardzo zimnego masła. Tuż przed podaniem dopraw sosem sojowym i wymieszaj z bitą śmietaną. Ubij ręcznym blenderem lub trzepaczką balonową.
Krok 4
Na patelni rozgrzej masło klarowane lub masło. Osusz filety z soli ręcznikiem kuchennym i smaż przez 2 minuty z każdej strony, od czasu do czasu polewając masłem. Podawaj z sosem szampańsko-grzybowym i dzikim ryżem.
Wskazówka
Możesz zastąpić dziki ryż mieszanką długoziarnistego i dzikiego ryżu lub po prostu użyć ryżu długoziarnistego.
ID przepisu: 337
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej