Pizza z kiełbasą smażoną teriyaki
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzać do temperatury 220°C/200°C z termoobiegiem (gaz: poziom 8). Ciasto na pizzę przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać kawałki kiełbasy i smażyć je przez 3 – 4 minuty do momentu, aż przyrumienią się ze wszystkich stron. Zredukować temperaturę i dodać na patelnię sos teriyaki z prażonym czosnkiem oraz 50 ml wody. Mieszając pokryć sosem kawałki kiełbasy, całość gotować przez minutę, a następnie zdjąć z ognia.
Krok 3
Każde ciasto na pizzę rozwałkować w koło o średnicy 25 cm i rozłożyć na dwóch blachach do pieczenia. Kawałki kiełbasy i sos rozdzielić na dwa spody pizzy, posypać pieprzem i cebulą.
Krok 4
Piec w piekarniku 5 – 6 minut, a następnie wyjąć spody z piekarnika
i ułożyć na nich postrzępione kawałki mozzarelli. Ponownie włożyć do piekarnika na 5 – 6 minut do momentu, aż ser roztopi się i rozpłynie.
Krok 5
Posypać płatkami chili oraz cebulą dymką i podać.
ID przepisu: 92
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej