Produkcja

Kikkoman, największy na świecie producent Naturalnie warzonego sosu sojowego, produkuje sos sojowy od 300 lat. Płynny sos sojowy jest wytwarzany w Holandii, a proces proszkowania zachodzi w Niemczech.

 

Proces produkcji

W firmie Kikkoman zaczynamy proces fermentacji od starannej selekcji czterech naturalnych składników – wody, soi, pszenicy i soli i dodajemy opracowane przez nas kultury starterowe. W trakcie fermentacji nie dodajemy żadnych sztucznych składników. Piękny kolor, smak, zapach i bogaty wytrawny smak (Umami) są wynikiem ściśle kontrolowanego procesu warzenia, który trwa kilka miesięcy.

Odkryj więcej

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.