Jakość Kikkomana

Jakość Kikkomana

Dlaczego sos sojowy od Kikkomana ma tak wysoką jakość?

  1. Bogaty w Umami
    Umami powstaje w trakcie długiego procesu dojrzewania (Umami sprawia, że wytrawne potrawy są smaczniejsze), dzięki czeku sos sojowy od Kikkomana ma pełny, wyraźny smak.

  2. Wysoka zawartość azotu
    Bogaty, łagodny smak sosu sojowego od Kikkomana wynika z działania aminokwasów (zawartość azotu). Dlatego im większa zawartość azotu, tym lepsza jakość i bogatszy smak.

  3. Dostępny od ręki
    Kikkoman produkuje swoje sosy sojowe w Holandii, w sercu Europy, aby mieć pewność, że firma zachowa ciągłość dostaw.

  4. Funkcjonalne korzyści
    Niektóre z 300 odorantów są prekursorami. Prekursory mieszają się z surowymi materiałami, uwalniają swój smak i podkreślają smak każdej potrawy.

 


 

System oceny sosów sojowych w Japonii

Na japońskim rynku sosy sojowe są oceniane pod względem całkowitej zawartości azotu/białka zgodnie z Japońskimi Standardami Rolniczymi (JAS). Ocena sosu sojowego wskazuje na jego poziom Umami.

OcenaAzot (w/w%)Białko (w/w%)
Specjalnej klasy> 1,50> 9,38
Wysokiej klasy> 1,35> 8,44
Standardowy> 1,20> 7,50

 

Sprawdźmy teraz sos od Kikkomana:

Sos sojowy od Kikkomana zawiera 10 g białka na 100 ml. Sos sojowy od Kikkomana jest klasyfikowany jako sos sojowy „specjalnej klasy”.

 


 

Czynniki wpływające na certyfikację Kikkoman Food Europe: