Zupa miso z tofu i szpinakiem
Previous
Next
Dostępne rozmiary
10 g x 3

Zupa miso z tofu i szpinakiem

Łatwa w przygotowaniu i pyszna baza do ulubionych przepisów: Zupa miso z tofu i szpinakiem Kikkoman. Szpinak to zdrowy dodatek do ziaren soi i tofu, które same w sobie są bardzo odżywcze.
To źródło żelaza, wapnia, ważnych witamin i minerałów. Delektuj się naszą zupą miso z tofu i szpinakiem Kikkoman jako samodzielnym daniem lub jako bazą dla ramen miso, zupy z makaronem udon, jako przyprawą do smażonego ryżu miso lub w sosie do makaronu miso. Wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan!

* Składniki odżywcze stanowią wartość po rozcieńczeniu we wrzącej wodzie.

 

więcej

Składniki

Biały i czerwony proszek miso (ziarna soi, ryż, sól)(80%), odwodnione tofu (ziarna soi, substancja żelująca (chlorek magnezu))(5%), odwodnione wodorosty, odwodniony szpinak (szpinak (3,6%), substancja zwilżająca (sorbitol)), skrobia wybielana, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu).

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml

Wartość energetyczna89 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
Węglowodany1,6 g
w tym cukry0,7 g
Białko1,6 g
Sól1,2 g