

































Dostępne rozmiary
Zupa miso z tofu i szpinakiem
Łatwa w przygotowaniu i pyszna baza do ulubionych przepisów: Zupa miso z tofu i szpinakiem Kikkoman. Szpinak to zdrowy dodatek do ziaren soi i tofu, które same w sobie są bardzo odżywcze.
To źródło żelaza, wapnia, ważnych witamin i minerałów. Delektuj się naszą zupą miso z tofu i szpinakiem Kikkoman jako samodzielnym daniem lub jako bazą dla ramen miso, zupy z makaronem udon, jako przyprawą do smażonego ryżu miso lub w sosie do makaronu miso. Wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan!
* Składniki odżywcze stanowią wartość po rozcieńczeniu we wrzącej wodzie.
Składniki
Biały i czerwony proszek miso (ziarna soi, ryż, sól)(80%), odwodnione tofu (ziarna soi, substancja żelująca (chlorek magnezu))(5%), odwodnione wodorosty, odwodniony szpinak (szpinak (3,6%), substancja zwilżająca (sorbitol)), skrobia wybielana, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu).
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 89 kJ/ 21 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 1,6 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 1,2 g |