Zupa miso shiro
Previous
Next
Dostępne rozmiary
10 g x 3

Zupa miso shiro

Pasta shiro lub białe miso jest wytwarzane z ziaren soi i ryżu. Podlega fermentacji przez czas nie dłuższy niż dwa miesiące. Shiro (co po japońsku oznacza „biały”) jest jasne i słodkawe, delikatnie słone w smaku. Ta pasta jest bardzo wszechstronna, można ją kreatywnie wykorzystywać na różne sposoby, a także spożywać samą. Nasza zupa miso shiro została wzbogacona o glony wakame, dymkę i yaki-fu. Glony wakame stanowią doskonałe źródło jodu, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Yaki-fu to japońska pszenica suszona w piecu. Nadaje zupie charakterystyczną konsystencję i węglowodany. Wypróbuj naszą szybką, prostą i autentycznie japońską zupę miso shiro teraz! Wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan.

* Składniki odżywcze stanowią wartość po rozcieńczeniu we wrzącej wodzie.

więcej

Składniki

Biały proszek miso (ziarna soi, ryż, sól)(82%), odwodnione wodorosty, odwodniony gluten pszenny, skrobia wybielana, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, odwodniona dymka, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu). 

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml

Wartość energetyczna98 kJ/ 24 kcal
Tłuszcz1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany1,7 g
w tym cukry0,8 g
Białko1,6 g
Sól1,3 g