

































Dostępne rozmiary
Zupa miso shiro
Pasta shiro lub białe miso jest wytwarzane z ziaren soi i ryżu. Podlega fermentacji przez czas nie dłuższy niż dwa miesiące. Shiro (co po japońsku oznacza „biały”) jest jasne i słodkawe, delikatnie słone w smaku. Ta pasta jest bardzo wszechstronna, można ją kreatywnie wykorzystywać na różne sposoby, a także spożywać samą. Nasza zupa miso shiro została wzbogacona o glony wakame, dymkę i yaki-fu. Glony wakame stanowią doskonałe źródło jodu, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Yaki-fu to japońska pszenica suszona w piecu. Nadaje zupie charakterystyczną konsystencję i węglowodany. Wypróbuj naszą szybką, prostą i autentycznie japońską zupę miso shiro teraz! Wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan.
* Składniki odżywcze stanowią wartość po rozcieńczeniu we wrzącej wodzie.
Składniki
Biały proszek miso (ziarna soi, ryż, sól)(82%), odwodnione wodorosty, odwodniony gluten pszenny, skrobia wybielana, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, odwodniona dymka, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu).
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 98 kJ/ 24 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 1,7 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 1,3 g |