

































Dostępne rozmiary
Zupa miso aka
Aka, lub czerwone miso, to rodzaj pasty miso zawierającej procentowo więcej ziaren soi. Jest ona fermentowana przez okres do trzech lat. Stąd jej czerwonawy kolor, bardziej słony smak i głębszy aromat niż w przypadku białej pasty miso. Do naszej zupy miso aka dodaliśmy glony wakame, dymkę oraz yaki-fu, aby była jeszcze smaczniejsza i bardziej odżywcza. Glony wakame stanowią doskonałe źródło jodu, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Yaki-fu to japońska pszenica suszona w piecu. Nadaje zupie charakterystyczną konsystencję i węglowodany. Delektuj się autentycznym japońskim smakiem i oszczędzaj czas, przygotowując naszą zupę miso aka. Wszystkie nasze zupy miso są odpowiednie dla wegan!
* Składniki odżywcze stanowią wartość po rozcieńczeniu we wrzącej wodzie.
Składniki
Czerwony proszek miso (ziarna soi, ryż, sól)(81%), odwodnione wodorosty, skrobia wybielana, odwodniony gluten pszenny, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozydian disodowy, guanozyno-5′-monofosforan disodu), wodorosty w proszku, odwodniona dymka, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości (węglany sodu).
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 102 kJ/ 25 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 1,5 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 1,4 g |